Hockeygymnasiet

hagstrom         

Sisu

SISU Webb IF 190X190 samverkan

Logga in - ut

a

Nyheter om Falu IF

 

Vinst i sudden death mot Lindlöven!


Det blev vinst i fredagens match mot Lindlöven.

 

 

Första perioden var jämn spelmässigt, dock med ett litet spelövertag för FIF. Lagen turades om att byta chanser med varandra och det vart också ett mål vardera. Lindlöven kunde dock ta ledningen i första perioden efter lite individuellt slarv i Falu IF's försvarzon men kort därefter kunde planes bästa spelare för kvällen, Erik Lundin, kvitera i box play med ett snärtigt handledskott i krysset. 

I andra perioden ökar FIF tempot lite och går ifrån till en 4-2 ledning. Spelet känns stabilt och säkert om än inte något höjdarspel från FIF's sida, men ändå känns det som om grabbarna har matchen under kontroll. Man kan gå till pausvila med en 4-2 ledning och känslan inför tredje är nu att det bara ska knytas ihop säcken och ro hem tre poäng. 

Så blir dock inte fallet. Lindlöven kommer ut starkt i tredje perioden och ökar tempot och får också med sig en 4-3 reducering och känner vittringen. Mot slutet av matchen får FIF två utvisningar mot sig och Lindlöven får spela fem mot tre sista fem minuterna av matchen. Det lyckas Lindlöven utnyttja och får också in 4-4 kviteringen. Ur Falu IF-synvinkel känns det snöpligt, då det känns som FIF borde kunnat ro hem tre poäng sett till dom två första perioderna. 

Matchen går till sudden death och Falu IF lyckas rycka upp sig och efter tre minuter och 53 sekunder i förläggningen hittar Erik Lundin sin backkolega Stefan Högberg med ett härligt crosspass från egen zon till bortre blå där Stefan dyker upp. Stefan gör inga misstag fri med målvakten och lyckas sätta pucken högt efter att fintat ner Lindlövenmålvakten. 

Således två poäng till FIF och ett till Lindlöven. Nu ser vi fram mot en ny match på söndag då Hudiksvall kommer på besök klockan 16:00 i Lugnets Ishall. 

 

 

 

Stöd oss

Huvudsponsorer