Hockeygymnasiet

hagstrom         

Sisu

SISU Webb IF 190X190 samverkan

Logga in - ut

a

Nyheter om Falu IF

 

Vinst mot Hedemora!


Falu IF gick segrande ur söndagens daladerby efter att man spelat in fem mål mot Hedemoras två.

 

 

Falu IF började också bäst och rivstartade matchen när målkungen Fredrik Näslund kunde skjuta 1-0 redan efter 30 sekunders spel. Perioden rullar på och efter åtta minuters spel kan Hedemora kvitera resultatet till 1-1 i Power play genom Henrik Lantz. FIF ska dock gå till periodvila med en 2-1-ledning och fem minuter från pausvila kan Matte Eklund trycka in FIF's andra mål i matchen. Skotten i första slutar 13-11 till FIF's favör. 

Andra perioden bjuder på ett jämt spel och Hedemora kan på nytt kvitera resultatet då man spelar in 2-2-pucken efter 32 minuters spel. FIF-pojkarna kan dock svara och återtar på nytt ledningen i matchenn genom Anton Östman när matchuret står på 36:44. Skotten i andra perioden slutar med omvända siffror mot vad det blev i den första perioden, nämligen 11-13 till Hedemoras favör. 

FIF kan således gå in i den tredje perioden med en 3-2-ledning och det bjuds på ett relativt jämt spel från båda lagens sidor med ett litet övertag från FIF's sida. Efter 52 minuters spel kommer också utdelningen när Marcus Falk trycker in 4-2-pucken. Efter detta tar HSK time-out för att en sista gång komma in i matchen men FIF kan hålla undan och även peta in en femte puck i HSK-kassen genom kapten Anders Lövdahl när klockan står på 59:59.

Så här säger Falu IF's Erik Lundin om matchen: "Vi kontolerar matchen från första början och är mycket bättre än dom. Vi får dessutom ett tidigt mål som vi kan gå lite på. Jag tycker vi gör en bra genomföd match. Vi är klarar för Allettan nu och det är skönt att få lite arbetsro men nu siktar vi på att vinna hela serien. Vi får hoppas att Hudiksvall kan tappa några poäng nu på slutet här så vi kan få till en serifinal mot dom på slutet."

Nu laddar vi batterierna inför torsdagens hemmamatch mot Lindlöven. Väl mött klockan 19:00 den 6/12.

Stöd oss

Huvudsponsorer