Hockeygymnasiet

hagstrom         

Sisu

SISU Webb IF 190X190 samverkan

Logga in - ut

a

Nyheter om Falu IF

 

Det blev förlust borta i Åkers styckebruk på söndagskvällen när FIF ställdes mot Åkers/Strängnäs HC

 

Det blev alltså förlust i söndagens bortamatch mot Åkers/Strängnäs HC. Slutresultatet skrevs till 7-5 till Åkers fördel. Det var emellertid FIF som inledde matchen bäst genom att skjuta 1-0 efter fyra minuters spel genom Dennis Ors. Därefter kunde dock Åkers/Strängnäs HC göra tre raka mål och gå upp till en 3-1-ledning innan Stefan Högberg kunde reducera ställningen till 3-2 efter att 12:31 hade spelats av den första perioden. Åkers/Strängnäs HC skulle dock gå till första periodvila med en 4-2-ledning efter att hemmalagets Mats Hjort slagit in Åkers fjärde mål för perioden.

I den andra perioden rycker Falu IF upp sig och man är det bättre laget. Man vinner perioden med 3-1 efter två snabba mål i inledningen av perioden genom FIF's Erik Lundin och ett mål av Anders Lövdahl.  I och med att även Åkers/Strängnäs HC gör ett mål i perioden skrivs resultatet till 5-5 efter två perioder.

Åkers/Strängnäs chockinleder den tredje perioden då man redan efter nio sekunders spel går upp i leding då man slår in 6-5-pucken genom Christofer Blid. Åkers kan sedan bevaka den ledningen och när 1 minut och 20 sekunder återstår av matchen sätta matchens sista puck i Falumålet och slutresultatet fastställs till 7-5. Målskytt även denna gång Christofer Blid.

Så här säger FIF's Jesper Larsson om matchen: "Vi bjuder på för mycket idag. Jag tycker nästan att  dom kör över oss i första perioden och dom kom ut hårt och åkte mycket skridskor. Sen i andra perioden kommer vi igen lite i spelet och går också upp till ett oavgjort resultat, men sen bjuder vi dom på två chanser i den tredje perioden som dom utnyttjar, vilket gör att dom vinner matchen. Sammanfattningsvis kan jag väl säga att jag tycker vi bjuder Åkers/Strängnäs på alldels för mycket chanser och vi kommer inte riktigt upp i normal standard."

Nu är det bara att ladda för revansch för på onsdag står det bortamatch mot Enköpings SK HK på schemat.

 

 

Stöd oss

Huvudsponsorer