Hockeygymnasiet

hagstrom         

Sisu

SISU Webb IF 190X190 samverkan

Logga in - ut

a

Nyheter om Falu IF

 

Falu IF skakade topplag

Genomklappning senast mot Borlänge.

Mot topplaget Åker/Strängnäs reste sig Falu IF – men åkte på ny förlust.

– Vi höjer oss hundra snäpp jämfört med Borlänge, säger Viktor Stråhle.

Det var ett stukat Falulag som åkte till Strängnäs för möte med topplaget efter att ha åkt på en överkörning i derbyt senast.

– Vi har pratat mycket om att jobba som en enhet. Underkasta oss skitgörat. Vi kan inte spela svårt när vi ligger där vi ligger. Hitta tillbaka till grunderna och gå ihop som ett lag. Hellre slå en icing, än att försöka spela oss ur. Chanser får vi alltid över 60 minuter.

FIF:s snack betalade sig – och laget rivstartade matchen med två raka mål.

– Det här var vår bästa period på två år. Vi gör en riktigt bra period. Vi kom ut som ett helt nytt lag efter förlusten mot Borlänge. Vi får ett bra kvitto på att det vi snackat om i veckan, säger Stråhle.

Då la hemmalaget om taktiken.

– I andra lägger de i en växel och kör. De gör ett taktiskt drag och drar upp två gubbar som ligger på vår blå. De får ett par frilägen där som vi inte riktigt var med på.

Strängnäs utjämnade, men Falun kunde ta tillbaka ledningen i sista – för att sedan tappa matchen.

– Med lite flyt hade vi gjort något mål till. Det var synd. Vi spelar väldigt disciplinerat över lag. I andra faller vi igenom lite när vi tummar på ödmjukheten. Det var ett jävla fall framåt.

Trots förlusten är FIF-tränaren nöjd.

– Vi möter ett jäkligt skickligt lag. De har tre–fyra pjäser som är väldigt duktiga. Men jag tycker vi är värda poäng idag. Trots förlusten känns det rätt bra. Vi höjer oss hundra snäpp jämfört med Borlänge

 

Stöd oss

Huvudsponsorer