Hockeygymnasiet

hagstrom         

Sisu

SISU Webb IF 190X190 samverkan

Logga in - ut

a

Nyheter om Falu IF

 

De har rasat ofta rasat ihop i tredje perioden.

Den här gången var det Falu IF som vände matchen och kunde vinna i sista perioden.

– Det här stärker nåt jävulskt, säger Viktor Stråhle efter 4–3-segern mot Surahammar.

Falu IF har haft en jobbig höst med flera förluster i den sista perioden. Laget låg under inför den sista perioden i Surahammar – då kom trendbrottet.

Erik Köpman slog in 3–2 med knappt två minuter kvar, och drygt 20 sekunder senare satte Anders Lövdahl 2–4 i öppen kasse.

– Det här stärker något jävulskt. Det känns skönt eftersom vi spelar på ett helt nytt sätt också. Vi ställde om för sju–åtta omgångar sedan och nu känner vi att det ger lite poäng och får vara med. Vi har varit med alla matcher sedan dess.

FIF börjar hitta rätt.

– Jag tror spelarna känner en trygghet i spelet. Det är väldigt skönt att känna att alla stärks. Nu är det mer go och vi täcker skott på ett annat sätt och jobbar för varandra.

Det var ett laddat lag som kom till Surahammar.

– Vi kör på som satan och spelar disciplinerat. I andra så öppnar vi väldigt dåligt i 13 minuter. Vi skällde lite och plötsligt gick det väldigt bra. Vi körde över dem fullständigt och tog med oss det in i sista.

Nu väntar derby mot Skedvi/Säter på fredag.

– Vi tar små kliv hela tiden, men vi är på rätt väg. Det är tolv poäng att spela om och vi hoppas kunna ta en placering här.

 

Stöd oss

Huvudsponsorer