Hockeygymnasiet

hagstrom         

Sisu

SISU Webb IF 190X190 samverkan

Logga in - ut

a

Nyheter om Falu IF

 

Fredagsderby mellan Falu IF och Skedvi/Säter.

Då vann fel lag – åtminstone om man lyssnar på segerlagets tränare.

– Ska jag vara helt ärlig så känns det som att vi snor poäng från ett lag som sliter, säger FIF-tränaren Victor Stråhle efter 5–3-segern.

Falu IF stod som segrare i en ganska sömnig derby-tillställning i Lugets Ishall på fredagkvällen.

FIF-tränaren, Victor Stråhle, var dock allt annat än nöjd med sina mannars insats efteråt.

– Jag skulle säga att vi var riktigt dåliga i dag. Vi underskattar dem och de gör det jävligt bra i dag. Jag tycker att de är bättre i tre perioder

Helt avgörande för Falu IF:s del blev effektiviteten man uppvisade i powerplay-spelet i den andra perioden. Falu IF gjorde då tre av sina mål i spelformen.

Två av dem sattes av Fredrik Näslund, i mitten av perioden, då SSIF drabbats av en dubbelutvisning. Mål som kom att spela en helt avgörande roll för matchutgången.

– Det avgör alltihop tycker jag. De är ju giftiga och har sina tre-fyra spelare som de lever på, match ut och match in, säger SSIF-tränaren Torbjörn Persson.

Stråhle:

– Det är jävligt viktigt att vi får den där fem mot trean. Hade vi inte fått den så hade vi nog åkt på en torsk. Det skulle jag nästan kunna sätta min högra hand på.

SSIF lyckades förvisso att reducera två gånger om i den tredje perioden, och såg ett tag ut att vara ordentligt på gång in i matchen. Ända fram räckte man dock inte.

– Men det är ett kanon-fall framåt om man jämför med senast. Det är som natt och dag. Jag tycker att alla grabbarna går ut och gör det riktigt bra i dag. Det är starkt att gå ut och vinna sista perioden med 2–0, säger Torbjörn Persson.

Division 1C

Falu IF–Skedvi/Säters IF

5–3 (0–1, 5–0, 0–2)

Målen: 0–1 (19.10) Henrik Westling spel fem mot tre, 1–1 (24.26) Stefan Högberg spel fem mot fyra, 2–1 (31.14) Fredrik Näslund spel fem mot tre, 3–1 (31.41) Fredrik Näslund spel fem mot fyra, 4–1 (38.22) Marcus Falk, 5–1 (39.50) Erik Köpman, 5–2 (51.36) Emil Eriksson, 5–3 (51.58) Mikael Jakobsson.

Skott: 37-35.

 

Stöd oss

Huvudsponsorer