Hockeygymnasiet

hagstrom         

Sisu

SISU Webb IF 190X190 samverkan

Logga in - ut

a

Nyheter om Falu IF

 

Tierp gjorde två mål i PP – ett i fem mot tre. Så mycket mer mäktade de inte med mot formstarka Falu IF.

– Det var en bra match från vår sida, en stabil match, säger FIF-tränare Viktor Stråhle.

"Det känns som att vi snor poäng från ett lag som sliter". Det sa Viktor Stråhle efter fredagens segermatch mot Skedvi/Säter, som enligt honom var allt annat än välförtjänt.

Efter onsdagens seger mot Tierp var det ett helt annat ljud i skällan. Falun började bra och gick från klarhet till klarhet desto längre matchen led.

– I första kom vi ut disciplinerat, precis som vi spelat på slutet bortsett från Sätermatchen. I andra kommer vi ut rejält och tänker på vissa grejer vi snackade om i paus, vi tar ännu ett kliv. Det var en stabil match, och vi visar att vi är ett lag att räkna med!

Det var en hel del utvisningar i matchen, med totalt 20 minuter i båset vardera för de två lagen. En som var bra i boxplay var Timy Vikström. Även Marcus Falk och målvakten Viktor Björn får särskilt beröm.

Men framför allt visar matchen mot Tierp att Falun som lag verkligen är inne i den positiva trend som Stråhle talat om så många gånger förr:

– Alla vet sina roller, vi har en tydlig gameplan och alla underkastar sig jobbet oavsett vilket lag vi möter. Det är skickliga spelare, och nu har de ett bra grundspel att luta sig tillbaka mot.

Seriekonkurrenten Borlänge, som kämpar sig mot Allettan, fick i och med Faluns seger över Tierp lite skjuts i tabellen. (Själva besegrades de dock av Hudiksvall borta samma kväll.)

– Vi spelar alltid för att vinna, men vi får väl se om det trillar in en extra krona i lagkassan i morgon, skämtar Stråhle.

På söndag väntar dessutom derby mot – just precis – Borlänge. Om Falu IF klarar av att hålla samma höga nivå som mot Tierp, kan det bli ett mycket jämnt "Slag om Runn".

– Jag tror att det kan bli en riktigt tajt match om vi håller i det här. Det är ett tungt lag att möta, men det kan vi också vara!

 

Stöd oss

Huvudsponsorer