Hockeygymnasiet

hagstrom         

Sisu

SISU Webb IF 190X190 samverkan

Logga in - ut

a

Nyheter om Falu IF

 

– Vi har bättre spelare.

Så förklarar Faluns tränare Viktor Stråhle varför hans lag vann söndagsderbyt mot Skedvi/Säter med sex mål mot två.

Hemmalaget vann skotten i den första perioden med 11–8, och tre av de elva skotten letade sig in bakom Nicklas Westling i Säterkassen.

– Trots att vi inte skapade jättemycket satte vi ändå chanserna, det visar att vi är väldigt effektiva, säger Stråhle, vars lag dock inte var riktigt lika effektivt i den andra perioden.

Då var det i stället gästerna som stundtals tog över mer och mer av spelet.

– Vi hade en bra period i perioden kan man säga, förklarar Sätertränaren Torbjörn Persson.

Falun gick visserligen ifrån till klara 5–0 innan bortalaget fick ordning på målskyttet, men i mitten av perioden fick gästerna till två fullträffar inom loppet av två minuter.

Något som tvingade Falun att ta en timeout.

– Jag ville väl mest samla killarna och lugna ner spelet lite, förklarar Viktor Stråhle.

– Efter det tycker jag att vi fick ordning på grejerna och även om det blev lite stökigt på slutet tycker jag att vi redde ut det bra.

Men "stökigheten" innebar bland annat att såväl Fredrik Näslund som Erik Köpman blev liggande på isen efter smällar längs sargen.

Näslund kom tillbaka i spel, men för Köpman gick det sämre.

– Han fick åka ambulans direkt efter smällen. Som det verkar rör det sig om hjärnskakning och en axel, berättar Stråhle.

Bortatränare Persson säger såhär om situationen:

– Svårt för mig att se vad som händer eftersom i princip hela Falubåset står i vägen, men det klart att det är olyckligt om det blir skador.

Till de bättre i Falun hör passningsgeniet Mathias Eklund, spelskicklige backen Marcus Falk, samt den snabbskrinnande forwarden Felix Zetterberg, född 1996.

Nyförvärvet Mikael Simons noterades för en assist.

I Säter ersatte Martin Bäck Nicklas Westling mellan stolparna efter Faluns 4–0.

– Han har haft enorma problem med sin ljumske så det här var hans första match. Han gjorde det jättebra, berömmer Torbjörn Persson.

– Hela laget krigade på hela matchen i dag och det tycker jag att dom förtjänar beröm för. Vi vann ändå andra halva av matchen med 2–1.

 

Stöd oss

Huvudsponsorer