Hockeygymnasiet

hagstrom         

Sisu

SISU Webb IF 190X190 samverkan

Logga in - ut

a

Nyheter om Falu IF

 

 

Falu IF begär nerflyttning

 

 

Efter samråd med ett välbesökt och enigt ledarmöte beslutade styrelsen i Falu IF igår att begära ner föreningen till division II.

 

”Falu kommun har raserat föreningens ekonomi. Dessutom är det omöjligt att spela division I-hockey i ett rivningsobjekt till ishall”, säger föreningens ordförande Jörgen Lundberg.

 

Falu IF siktade högt inför denna seriestart, men tränaravhopp och usla förutsättningar i baracker och byggmiljö skapade en disharmoni som aldrig riktigt planade ut. Slutligen klarade sig klubben kvar i division I via kval. En plats föreningen nu alltså väljer att avstå.

 

”Väldigt tråkigt men vi måste ta konsekvenserna av de förutsättningar vi har. Vi har förlorat över 900 000 kronor under de tre år kommunen har drivit renoveringsprojektet. Och för varje år som hallen fortsätter att se ut som den gör tappar vi 300 000 till. Att då spela vidare i en mer kvalitativ division I till högre kostnader är omöjligt”, fortsätter Lundberg och konstaterar att renoveringsprojektet nu står helt stilla och att tidplan för dess slutförande saknas.

 

Falu IF är med dryga 300 aktiva och 16 lag i seriespel en av Sveriges största ishockeyklubbar. Sedan samarbetet med Hagströmska gymnasiet inleddes för tre år sedan har klubben målmedvetet arbetat för att bli störst och bäst i Sverige på utbildning av ungdomar. Genom att arbeta med både bredd och topp har Falu IF skilt ut sig på ett omtalat sätt i en hockeyvärld som annars blivit allt mer elitinriktad.

 

”Det är rent ledsamt att Falu kommun inte ser vad vi gör.”

 

”Vår satsning på ungdom och juniorer ska ändå fortsätta så långt det är möjligt. Det positiva vi kan hämta ur detta är att fler egna juniorer får prova A-lagsspel”, slutar Jörgen Lundberg.

 

Stöd oss

Huvudsponsorer