Hockeygymnasiet

hagstrom         

Sisu

SISU Webb IF 190X190 samverkan

Logga in - ut

a

Nyheter om Falu IF

 

Näslund satsar hårt igennslund

2004 draftades han som nummer 104 av Dallas Stars. Tio år senare har han lagt skridskorna på hyllan men har aldrig laddat hårdare inför en hockeysäsong. Nu brinner Fredrik Näslund för att utbilda och för att leda. Mer än vad han brann för sin aktiva karriär.

 ”Ja, faktiskt. Jag har lärt mig oerhört mycket, inte minst av mina misslyckanden. Jag vet att jag har mycket att dela med mig av till de unga, säger Fredrik Näslund, Falu IFs nya gymnasietränare, sportchef och A-lagstränare.

 

Han var en av sin generations allra största talanger, allsvensk redan 17 år gammal, juniorlandslagsman och en av svensk hockeys stora framtidsnamn. Men till den allra högsta toppen nådde han inte.

”Jag fastnade lite på det sista steget. Och drev nog inte tillräckligt hårt”.

Andra säger att han var för snäll. Oavsett vilket är Fredrik en oerhörd tillgång i det ungdomliga Falu IF, där han under sina tre säsonger spelade 97 division I-matcher och snittade 1.84 poäng. Mest mål. Allsvenskarna stod såklart i kö. Senast ambitiösa Karlskoga. Men Fredrik nobbade.

”Jag kände att jag hade gjort det där. Jag prioriterade min utbildning och ser en större utmaning och glädje i att få fostra unga spelare”, säger han.

Han tog i våras sin examen från idrottstränarprogrammet på högskolan i Falun och har nu lagt upp nya och ännu skarpare riktlinjer för Hagströmskas och Falu IFs hockeygymnasium.

”Vi ska erbjuda alla som går hos oss tre riktigt utvecklande och härliga år”, säger Fredrik.

Falu IF tog i våras det för klubben viktiga steget upp i elitserien för B-juniorer, en målsättning som formulerades när gymnasiesamarbetet med Hagströmska inleddes för tre år sedan.

”Det är en väldigt hög sportslig nivå, men för att föreningen ska kunna erbjuda den kvalitativa utbildning som vi har ambitionen att göra, måste vi spela mot de allra bästa”.

Utvecklingspyramiden toppas av ett A-lag som till hälften består av gymnasiejuniorer:

”Vi ser på A-laget som ett rent utbildningssteg. Seniorhockey är utvecklande, men då måste juniorerna också få spela och tillåtas misslyckas. Det kommer de att få göra i Falu IF.”

För ytterligare information, ring:

Fredrik Näslund 073-727 84 04

Stöd oss

Huvudsponsorer