Hockeygymnasiet

hagstrom         

Sisu

SISU Webb IF 190X190 samverkan

Logga in - ut

a

Nyheter om Falu IF

 

Jögge ler igenLundberg

Våren var turbulent, sommaren slitsam. Lagom till hösten ler Falu IFs ordförande Jörgen Lundberg igen:

”Det har varit en väldigt tuff tid, men nu är de flesta pusselbitar på plats och det nya Falu IF känns till och med bättre än det vi hade. Trots att det är division II.”

 

Den frivilliga degraderingen till division II gjordes för att inte äventyra klubbens ekonomi. Nedflyttningen sved, men den har vänts till någonting positivt.

”Vi gör vårt A-lag till ett utpräglat sista utbildningssteg för våra gymnasiejuniorer. Hälften av A-laget ska bestå av juniorer. På så sätt tror och tycker vi att vår hockeyutbildning faktiskt blir ännu bättre.”

”Steget från duktig junior till division I-senior är stort. De flesta yngre får rätt undanskymda roller och lite speltid i ettan. I tvåan kan vi lyfta upp fler juniorer och till mer framträdande roller. Det blir helt enkelt en bättre hockeyutbildning och för ännu fler.

Parallellt med det sportsliga har föreningen arbetat hårt för att uppgradera organisationen. Lösningen har man hittat i egna led. En helt ny organisation byggs nu runt en kvartett spelare som precis avslutat sina högskoleutbildningar i idrott och management, nämligen Fredrik Näslund, Jesper Gillerås, Andreas Öberg och Marcus Falk.

”Det är fantastiskt roligt att vi har lyckats knyta till oss dessa unga och entusiastiska killar, dessutom med genuina FIF-hjärtan”.

Fredrik Näslund och Jesper Gillerås är sportsligt ansvariga, på dagtid gymnasietränare på Hagströmska och på kvällstid A-lagsansvariga. Andreas Öberg och Marcus Falk tar hand om marknad parallellt med fortsatt A-lagsspel och visst annat tränar- och ledarskap.

”Om några år får vi se var vi är. Får vi den utveckling vi hoppas och lyckas kommunen till sist göra i ordning ishallen kanske vi kan sikta uppåt igen. Men det beslutet tar vi när förutsättningarna finns. Så länge står vi kvar vid vår grundläggande målsättning: Bäst i Sveriges på utbildning. I skola och i ishockey.”

För ytterligare information, ring:

Jörgen Lundberg

070-573 93 84

Stöd oss

Huvudsponsorer