Hockeygymnasiet

hagstrom         

Sisu

SISU Webb IF 190X190 samverkan

Logga in - ut

a

Nyheter om Falu IF

 

FIF-juniorer

laddar för elitserienfredrik lundell

 

”Vi ska spela i Elitserien. Vi kommer att få oss några rejäla omgångar, men en och annan överraskning tror jag ändå att vi kan bjuda”.

 

Fredrik Lundell, huvudtränare för Falu IFs elitjuniorer, är försiktigt hoppfull inför starten av B-jun Elit.

 

”Det är en väldigt tuff serie och det är orealistiskt att tro att vi ska kunna utmana den yppersta eliten i Färjestad, Brynäs och Leksand. Men mot lagen strax därunder ska vi nog i alla fall kunna streta emot”.

Fredrik ledde det FIF-gäng som i våras vann kvalet till B-jun elit. Falu IF har genom åren gjort några spridda säsonger i elit, men aldrig lyckats klara sig kvar. Men på det ska det nu bli ändring. Målsättningen är åtminstone klar: nytt kontrakt.

”Det är svårt att veta var vi står, men jag tror att vi ska klara av det. Skillnaden mot tidigare år är att en stor del av det lag som spelade upp föreningen nu är kvar i laget, de har inte fallit för åldersstrecket. Dessutom tycker jag att vi har en fantastisk bredd och flera väldigt duktiga förstaårsjuniorer.”

Bredden manifesterades under Farsta Hockey Games för två veckor sedan, då Falu IF ställde upp med två lag som båda tog sig till final.

”Otroligt skojigt, framför allt att få bekräftat att vi är så många som är duktiga”.

Försäsongen har också givit andra positiva indikationer, inte minst imponerar hemmasegern mot Huddinge som brukar vara starkt. Men träningsmatch är träningsmatch. I seriepremiären hemma mot Färjestad den 14 september blir det till att bekänna färg på allvar.

”Det kommer att gå undan och realistiskt har vi nog inte så mycket att hämta. Vi får spela efter våra resurser och fokusera på att lära oss, inte minst på att spela i högre fart”, säger Lundell.

För ytterligare information, ring:

Fredrik Lundell: 073-923 66 66

Stöd oss

Huvudsponsorer