Hockeygymnasiet

hagstrom         

Sisu

SISU Webb IF 190X190 samverkan

Logga in - ut

a

Nyheter om Falu IF

 

Arla Cup för U12 killar gick av stapeln i Säter i helgen och Falu IF´s Team 03 lyckades knipa totalsegen i cupen efter 5 stenhårda matcher.

 

Dagen startade tidigt med nedsläpp i första daladerbyt redan kl 0800 och initialt så var Säter lite piggare och gick rätt snart upp i ledning. Efter ett tag så vaknade även falu killarna till och började sin återhämtning. Ett böljande spel med målchanser åt bägge hål slutade till slut med seger med 6-5 för Falu IF. Efter ett oavgjort daladerby mot Mora IK så var det nu dags att ta sig an Hammarby. En tät tillställning där lagen bytte chanser men även där så slutade det med Faluseger 2-1. Denna seger säkrade platsen i Finalen så kvällsmatchen mot IK Sätra blev mindre välspelad och därmed också dagens första nederlag. Klockan 2000 startade finalen med ett explosivt Falu IF och 1-0 kom redan efter 13 sekunder. 2.39 in i finalen så hade ledningen utökats till 4-0 och Falu IF stormade som aldrig förr.  Mora hämtade sig från stormen och visade att dom också är ett välspelande ishockeylag som minsann inte hade tänkt ge upp bara för att det stod 0-4 på tavlan. Matchen tätnade och baklängesmålen började trilla in för FIF. Med målen kom det lite spänning i matchen och samtidigt började den långa dagen började ta ut sin rätt. Men återigen visade killarna enorm moral och laganda och knöt näven i handsken och jobbade, jobbade och jobbade. Spänningen i slutminuterna var oerhörd och slutsignalen välkommen och killarna i Falu IF Team 03 gick segrande ur den matchen och tog därmed sin första cupseger någonsin. Joakim Backlund – huvudtränare i Falu IF team 03 – säger att det är vårt spel som gör att vi vinner. ”vi har inte de där superstjärnorna” som själv kan avgöra en match utan vi spelar ishockey tillsammans.  Spelet tillsammans med stark skridskoåkning och en enorm kämpaglöd gör att vi nu har ett intressant lag och nu ser vi fram emot en härlig vinter i Dalahockeyn. Efter ett halvt dygns ishockey i Arla Ishall var det utmattade men glada killar som strax före 2200 på lördagskvällen styrde kosan mot Falun igen.

Falu IF´s hjältar: Ceasar Knöös-Södergren, Maximilian Knöös-Södergren, Albin Hagman, Anton Hagman, Emil Tillman-Apsefalk, Joel Kjellberg, Albin Nerpin, Hugo Furhoff, Anton Westhed, Marcus Svensk, Andrei Jansson, Joel Persson, Elias Backlund

 

Tränare Joakim Backlund och Conny Tillman

bild03

 

Stöd oss

Huvudsponsorer