Hockeygymnasiet

hagstrom         

Sisu

SISU Webb IF 190X190 samverkan

Logga in - ut

a

Nyheter om Falu IF

 

Hejsan!

Vi i styrelsen har nu hunnit jobba tillsammans i nästan en säsong och har lärt känna varandra ganska bra. Vi tycker att vi kompletterar varandra och att vi representerar en stor del av föreningen och vi hoppas att ni håller med oss om det. Om ni har synpunkter, frågor, ris, ros eller nåt annat är ni välkomna att höra av er till nån av oss eller till kansliet, våra kontaktuppgifter finns här:

http://faluif.se/index.php/styrelsen

 

Vi i styrelsen tänkte, för att förbättra kommunikationen och delaktigheten, fortsättningsvis utkomma med informationsbrev till er medlemmar med jämna mellanrum. Dessutom finns officiella versioner av protokollen från alla styrelsemöten på

http://faluif.se/index.php/styrelseprotokol

Sportsligt

Vi kan snart summera en ganska turbulent säsong, bland annat med stängning av ishallen, och förhoppningsvis se fram emot en fortsättning med betydligt bättre förutsättningar.

Vi vill skicka ett stort grattis till vårt U16-lag som tagit sig till SM-slutspel. Starkt jobbat killar! Vi ser fram emot att få följa åttondelsfinalerna i helgen.

A-laget har avslutat sin säsong där man blev utslagna i play off mot Hedemora och spelar därmed kvar i division 2 även nästa år.

A-juniorena placerade sig 3:a i rankingkvalet för en plats i en eventuell permanent J20 elitserie.

B-juniorerna behåller sin plats i J18 Elit även under säsongen 2015/16.

Vi får väl vara nöjda med dessa resultat med tanke på vilka förutsättningar vi haft under vintern. Ett stort tack till alla spelare, ledare och funktionärer som hjälp till att genomföra matcher, träningar och andra evenemang på bästa sätt, trots långa resor, snöstormar och regnväder.

Ishallen

En stor del av vårt fokus hittills har naturligtvis handlat om ishallen och kommer förmodligen även fortsättningsvis att göra det. Status i ishallsfrågan är lika öppen som den varit hela vintern. Flera olika alternativ diskuteras och inget är bestämt.

Tack och lov har vi ju åtminstone fått Halltec arena så att vi kan spela hockey under tak igen. Tanken är att tältet kommer att isoleras under sommaren och kommer därefter att fungera som en riktig hall, dvs vi ska kunna få is i augusti som vanligt. FIF har handlat upp och hyr Halltec Arena och får driftsbidrag från kommunen motsvarande våra kostnader.

Vårt mål inför nästa säsong är att få ytterligare en konstfrusen isyta förutom Halltec arena, eftersom det är väldigt osannolikt att vi har en ishall klar till säsongen 15/16.

Ungdomskommitté

Vi har startat upp arbetet med en ungdomskommitté under säsongen och planerar att sjösätta en ny organisation för föreningen inför nästa säsong.

Målet med ungdomskommittén är, bland annat, att det skall bli fler som provar på ishockey i framtiden och att vi inom Falu IF skall ge ungdomarna en bra hockeyutbildning och ha en utbildningsplan för alla åldrar.

Vi vill även skapa mer klubbkänsla och känsla av att vi är en förening där alla arbetar mot samma mål.

I ungdomskommittén finns en representant för varje lag från U8 till A-pojkar.

Ekonomi och avgifter

Föreningen har lidit och lider stora ekonomiska avbräck efter att ishallen stängts. Dock fakturerar vi kommunen för våra inkomstbortfall och hittills har vi fått betalt enligt våra anspråk.

Information om lagskattens nya utformning kommunicerades till ledare och föräldrarepresentanter i samtliga lag i början av säsongen, men detta tycks inte ha gått fram i alla led, så här förtydligar vi detta:

I enlighet med beslutet på årsmötet att ta bort lagskatten och försäljningen av Dalarabatten för att ersätta detta med en summa per aktiv spelare har styrelsen beslutat följande:
Samtliga spelare från team 06 till och med A-pojkar ska betala 1400 kr/spelare. Lagen är fria att själva besluta hur dessa pengar ska dras in (sponsorer, försäljning, en extra avgift....) Juniorlag och damlag betalar 550kr/spelare.
När det gäller sponsorer och övriga intäkter gäller samma regler som tidigare, dvs 1/3 tillfaller föreningen (1/3 av resterande summa, efter att spelaravgifterna dragits av). Inkomster för anordnade cuper går till arrangerande lags kassa. Föreningen har även ansökt om ersättning från kommunen för uteblivna inkomster av cuper. Om kommunen beslutat att ge FIF ersättning för dessa kommer denna att tillfalla det arrangerande laget.
Vi är medvetna om att det kan kännas som att en stor del av lagens intäkter går till föreningen och vi skulle naturligtvis önska att det enda som behövdes från lagen var medlemsavgiften. Tyvärr är verkligheten en annan och föreningen måste ha in dessa pengar från lagen för att få ihop den ansträngda ekonomin.
Styrelsen, såväl som ungdomskommittén, för kontinuerliga diskussioner i detta ämne och vi hoppas kunna hitta en mer attraktiv lösning till nästa verksamhetsår. Förslag på alternativa inkomstkällor eller andra sätt att få ihop ekonomin välkomnas.

Vi är medvetna om att diskussioner pågår angående vad dessa pengar används till. Dessa pengar är inte öronmärkta på något sätt, utan används till löpande utgifter. Detaljerad budget och resultat presenteras i samband med årsmötet.

Matchtröjor

Matchtröjorna finns på plats och har funnits på plats större delen av säsongen, men pga problem med sponsorer och storlekar (de minsta tröjorna är alldeles för stora för de yngsta spelarna) är de kraftigt försenade. Tröjorna ska vara klara till början av nästa säsong

Sportchef ungdom

Conny Tillman är, from styrelsemötet 2015-02-16, sportchef ungdom i föreningen.

Fler engagerade

Till nästa säsong behöver vi engagemang bla till en marknadskommitté, som bla har i uppdrag att skaffa sponsorer och ordna andra inkomstbringande arrangemang. Alla som har synpunkter på höga avgifter mm och som kanske sitter på nya idéer för att dra in pengar till föreningen eller för att kapa kostnader, och självklart även alla andra intresserade, är välkomna att anmäla sitt intresse för marknadskommittén eller andra uppdrag. Vi arbetar alla ideellt och behöver alltid engagerade människor med bra idéer. Vårt gemensamma mål är att bygga en bra förening och skapa optimala förutsättningar för våra spelare.

Det tar en del tid och energi, men det är fantastiskt kul och ger också massor tillbaks att engagera sig ideellt och ju fler vi blir, ju mindre blir arbetsbördan.

Välkommen med din intresseanmälan till kansliet.

Med detta vill vi önska er alla en bra avslutning på säsongen och ett extra lycka till till U16. Hör gärna av er och tala om vilken typ av information ni vill ha från oss i styrelsen.

 

Vänligen styrelsen

Stöd oss

Huvudsponsorer