Hockeygymnasiet

hagstrom         

Sisu

SISU Webb IF 190X190 samverkan

Logga in - ut

a

Nyheter om Falu IF

 

Hejsan!

Mitt i sommar och semester, förhoppningsvis med lata dagar och sol. Vi hoppas ni njuter och vilar upp er, men att ni längtar lite tills hockeyn drar igång på allvar igen och att ni passar på att köra lite off ice träning under sommaren i stället.

Föreningens medlemmar ligger dock i, trots att det inte är brinnande säsong just nu. Pär och Marie Magnell på kansliet har varit på en välförtjänt semester och är nu tillbaks och förbereder för säsongen som snart startar, kommittéer och styrelse har möten även mitt i semestertider, sponsor- och reklamförsäljningen pågår för fullt, några medlemmar tillsammans med Magnell färdigställde förra veckan skottrampen utanför Halltec, fysträning och inlines-hockey bedrivs, brottningsträning har erbjudits ungdomslagen under maj och juni…

Vi hoppas ni ser fram emot kommande säsong, som kommer att bjuda på mycket spännande; en ny(renoverad) ishall, samarbete med HAIK, fortsatt utveckling av föreningens organisation, fler lag i föreningen osv. Vi hoppas ni vill vara med och hjälpa oss att driva föreningen framåt och se till att vi blir bättre. För att vi ska kunna leva upp till vår vision måste vi hjälpas åt.

 

Falu IF ska vara Dalarnas största hockeyförening och Faluns attraktivaste idrottsförening. Vi är ledande inom utbildning av spelare, ledare och funktionärer.

Årsmöte

Tack till alla medlemmar som kom på årsmötet! Vi var totalt omkring 50 personer. Protokoll från årsmötet finns på hemsidan:

http://faluif.se/images/arsmote/rsmte%20falu%20if%20201415%20protokoll.pdf

Värt att notera är att valet av ordförande för föreningen blev en extremt spännande omröstning mellan den tidigare ordföranden Jörgen Lundberg och Peter Svensk där Peter valdes till ny ordförande med en rösts marginal. Vi vill passa på att tacka Jörgen för allt arbete han lagt ner i FIF: Tack Jörgen!

Vi vill även tacka avgående Henrik Hellman Paperin för tiden i styrelsen, Tack Henrik!, samt hälsa Maria Gidlöf välkommen i styrelsen, välkommen Maria!

Det godkändes även en ny organisation, vision, verksamhetsidé och värdegrund för föreningen:

http://faluif.se/images/arsmote/presentation%20rsmte%20hemsida.pdf

En presentation av oss i styrelsen samt vem som sitter på vilken post finns på hemsidan:

http://faluif.se/index.php/styrelsen

Kommittéerna

Nu har samtliga kommittéer kommit igång med sitt arbete och en presentation av medlemmarna, eller åtminstone en namnen på medlemmarna i respektive kommitté finns här:

http://faluifungdom.se/index.php/foreningen

Det finns fortfarande plats för flera engagerade, så vi tjatar vidare om att ni ska höra av er till oss om ni vill vara med och bidra. Det kommer även att behövas många som bidrar på de olika posterna inom varje lag, i enlighet med det som beslutades på årsmötet. Dessa kommer att utses på ett föräldramöte i respektive lag i början av säsongen.

Byggdag

Stort tack till alla som var med och byggde utegym och skottramp i hällregnet! Resultatet blev bra och nu är även skottrampen klar att använda.

Kickoff

Lördagen den 30:e augusti 12.00-15.00 bjuder ungdomskommittén in samtliga medlemmar till en gemensam säsongskickoff i och omkring Halltec arena. Dagen kommer att bjuda på aktiviteter och tävlingar, sponsorbesök, hamburgare, prisutdelningar och mycket annat skoj. Inbjudan och ytterligare information kommer inom en snar framtid.

Bakluckeloppis för hockeyprylar

Lördagen den 8/8 mellan 12 och 14 bjuder ungdomskommittén in till bakluckeloppis där ni har möjlighet att sälja era urväxta hockeyprylar samt köpa nya inför den stundande säsongen. Vi håller till på bortre delen av stora parkeringen på Lugnet. Fika kommer att finnas till försäljning.

Välkomna att köpa och sälja!

Ishallen

Rivningen av ishallen har påbörjats och rapporteras gå bra!

Entreprenören som ska bygga (renovera) ishallen heter Fastec och har gedigen erfarenhet från liknande byggen. Bygget är indelat i två faser, där den första fasen inkluderar det som krävs för att ta isen i bruk. Planen är att vi ska kunna gå på is i den nya hallen 1/1-2016, därefter kommer bygget att fortsätta med toaletter och liknande och ishallen planeras vara helt klar 1:a maj 2016. Dock ingår inga gemensamhetsutrymmen som cafeteria eller liknande i byggplanerna i detta skede. Inte heller något kansli kommer att byggas i ishallen, utan detta kommer även fortsättningsvis vara lokaliserat i baracker. Förhoppningsvis kommer ett ”hål i väggen” för kioskverksamhet byggas.

Under byggtiden kommer omklädningsrummen i bandyhuset samt baracker att nyttjas.

Istider och övriga isytor

Under den första halvan av säsongen kommer Halltec arena att vara vår huvudarena och det kommer att bli väldigt trångt om istider.

Vi inleder säsongen med intern såväl som extern hockeyskola:

http://faluifungdom.se/images/interna/hockeyskola_interna_2015.pdf

http://faluifungdom.se/images/interna/skills_camp_2015_interna.pdf

Väldigt kul är att ca hälften av de anmälda till Falu Skills Camp är från andra föreningar.

Arbetet pågår för att färdigställa Halltec arena och planen är att sätta igång med isen den 2:a augusti. Kommunen har lovat att isen ska vara klar till 10:e augusti när hockeyskolan startar, och vi förutsätter att den kommer att genomföras, men OM det skulle bli väldigt varmt eller några andra problem skulle uppstå kan det finnas en risk att vi måste ställa in den interna hockeyskolan. För Skills Camp har vi bokat ishallen i Hofors som backup, men den möjligheten fanns inte för den interna hockeyskolan.

Det kommer att bli väldigt trångt om istider under början av säsongen, men så snart det blir kallt hoppas vi kunna förlägga ungdomsträningarna i Karlsbyheden. Diskussioner pågår med Karlbyhedens IK samt kommunen om att kunna sätta upp sargen från uterinken på deras lilla (konstfrusna) bandyplan för att kunna avlasta Halltec arena. Karlsbyheden är väldigt positiva till detta och även kommunen tycker att det är en bra lösning, så om alla praktiska detaljer löser sig tror vi att detta kommer att bli en bra lösning innan ishallen är klar.

Med det önskar vi alla medlemmar en fortsatt skön sommar!

Vi ses snart vid isen!

Vänligen

Peter, Göran, Malin, Maria, Beatrice, Anders, Hans och Magnell

Stöd oss

Huvudsponsorer