Hockeygymnasiet

hagstrom         

Sisu

SISU Webb IF 190X190 samverkan

Logga in - ut

a

Nyheter om Falu IF

 

A-lagstränaren har ordet:

Succé för Tre Kronors Hockeyskola

 Friluftsdagar för rekrytering

 

A-lagstränaren har ordet:

Vi går en spännande säsong till mötes! Inte nog med att vi efter jul får spela i en nyrenoverad ishall, vi har framförallt en väldigt spännande trupp och vi känner oss bättre både på målvakts, försvars och anfallssidan. Hungriga juniorer i kombination med riktigt bra nyförvärv samt förra säsongens poängkungar Matte Eklund och Timy Vickström gör att vi ser starka ut inför seriestarten. På träningarna är det otroligt bra fart och det är som tränare en fröjd att få arbeta med spelare som dagligen vill utvecklas och bli bättre. Målsättningen för säsongen är först och främst att ta oss topp fem i seriespelet för att sedan få spela playoff mot kvalserien. I playoff kan allting hända och det vore otroligt häftigt att få krydda säsongen med att uppleva en kvalserie mot Division 1 i den nybyggda hallen. Utan att avslöja för mycket kan jag även säga att vi har några ytterligare nyförvärv på gång som kan presenteras inom kort.

Kom gärna och stötta oss i vinter!

säsongens nyförvärv:

Adam Johansson - Målvakt

Stor, rörlig och reaktionssnabb målvakt som senast kommer från spel i Sollentuna. Stockholmare som gör sin andra sejour i Falu IF.

Martin Olsson - Målvakt

Snabb målvakt med bra rörlighet i sidled. Kommer närmast från spel i Björbo.

Victor Öhman - Back

Stor, stark och snabb back med stenhårt skott som efter ett års uppehåll från hockeyn är mer motiverad än någonsin. Har över 100 matcher med Borlänge i Div.1 på sitt CV.

Hampus Åsell - Back

Speedig back med fin teknik och bra blick för spelet. Har tre år på Högskolan Dalarna framför sig. Kommer närmast från spel i Vännäs.

Viktor Westin - Forward

Skridskostark forward med bra teknik och arbetsvilja. Har tre år på Högskolan Dalarna framför sig. Kommer närmast från spel i Vännäs.

Hälsningar 

Fredrik Näslund


Succé för Tre Kronors Hockeyskola

Över 80 barn, vilket är ett rekordantal, äntrade i lördags eftermiddag isen i Halltec arena för att delta i Tre Kronors Hockeyskola i Falu IFs regi. 10 ledare hade fullt upp med att ta hand om alla barn, medan föräldrarna hejade på från åskådarplats.

Rekordantalet kommer, till stor del, tack vare Svenska ishockeyförbundets rekryteringskampanj där personliga inbjudningar skickats ut till alla barn i kommunen som är födda 2008, 2009 och 2010.

Tre Kronors Hockeyskola är Svenska Ishockeyförbundets verksamhet för de minsta barnen och går ut på att, under lekfulla former, lära barn fungera tillsammans samt att på samma gång lära dem ishockeyns grunder - skridskoåkning, klubbteknik och känsla för spelet. Glädje skall genomsyra verksamheten!

Friluftsdagar för rekrytering

Som ett led i Falu IFs satsning på hockeyns framtid i Falun och för att kunna leva upp till visionen

Falu IF ska vara Dalarnas största hockeyförening och Faluns attraktivaste idrottsförening. Vi är ledande inom utbildning av spelare, ledare och funktionärer

har föreningen sökt och fått pengar för rekrytering från idrottslyftet hos Dalarnas Idrottsförbund. Pengarna används för att anordna friluftsdagar för förstaklassare i kommunen samt för introduktionsklassen vid Centrum för Flerspråkighet.

Hittills är en friluftsdag genomförd och ytterligare tre inbokade: förstaklassare från Gruvrisskolan den 2:a och 9:e oktober och introduktionsklassen den 16:e oktober.

Stöd oss

Huvudsponsorer