Hockeygymnasiet

hagstrom         

Sisu

SISU Webb IF 190X190 samverkan

Logga in - ut

a

Nyheter om Falu IF

 

Näslund ser fram mot

intressant seriepremiär

I kväll smäller det. Seriepremiär i division II. Falu IF har tuffast tänkbara öppning:

valbo

Fjolårets seriesuverän Valbo på bortaplan.

”En mycket intressant öppning”, säger FIF-tränaren Fredrik Näslund.

Näslund är förväntansfull men inte alldeles tillfreds efter en försäsong som har bjudit på mycket blandad kompott, både på och bredvid isen.

”Att vår verksamhet överlevde fjolåret i Långshyttan är bragdartat. Läget är bättre i år och kommer att bli riktigt bra när vi till årsskiftet kan ta nya hallen i bruk. Men i nuet är det en fortsatt stor utmaning att bedriva seniorverksamhet på denna nivå med dessa förutsättningar. Och det är bara att konstatera att det inte är alldeles enkelt att locka hit spelare. Men det gör mig desto stoltare över våra äldre killar som tog situationen i fjol och som flera dessutom fortsätter i år. Där snackar vi riktigt stora klubbhjärtan och som ledare värmer det oerhört.”

Den oklara situationen runt ishallen har gjort att lagbygget inför vintern av naturliga skäl har försenats och förberedelserna inför kvällens premiär har inte varit optimala.

”Vi var ju långt in i juni i år igen innan vi med säkerhet visste att vi hade en hall att vara i. Kanske kommer ytterligare någon spelare att ansluta”, säger Näslund.

Men så länge är Fredrik nöjd med de han har.

”Vi har ett väldigt spelskickligt och sevärt lag. Jag tycker att vi har tränat bra och i hög fart och vi känner oss trygga i att vi har gott om kvalitet. Däremot har vi i träningsmatcherna brustit i ödmjukhet och bjudit på alldeles för mycket bakåt. Vi behöver spela klokare och mer disciplinerat. Det är helt nödvändigt om vi ska ha någonting att hämta mot ambitiösa och duktiga lag som Valbo.”

Målsättning för säsongen?

”Topp fem och kval uppåt. Sedan får vi se.”

Målsättning för kvällens match?

”Fler mål framåt än bakåt”.

Tips?

”Eklund (Mathias) avgör. Seriens skickligaste och mest sevärda spelare.”

Stöd oss

Huvudsponsorer