Hockeygymnasiet

hagstrom         

Sisu

SISU Webb IF 190X190 samverkan

Logga in - ut

a

Nyheter om Falu IF

 

Omstart – mot Oppala

Efter en omskakande vecka är det i kväll dags för seriespel igen för Falu IFs unga A-lag:

”Svårt att säga var vi står, men jag hoppas att vi kan studsa tillbaka och göra en riktigt bra match för Victors farfar”, säger tränare Fredrik Näslund.

 

Hemmapremiären förra tisdagen avbröts i tredje perioden när en av åskådarna, tillika nära anhörig till en av FIF-spelarna, mycket tragiskt avled i hjärtinfarkt.

”Det var hjärtskärande scener och en mycket obehaglig situation som skakade om oss alla och verkligen sätter perspektiv”, fortsätter Näslund som de senaste dagarna har lagt mycket tid åt att hantera reaktionerna.

Men det innebär också att de sportsliga förberedelserna inför kvällen kunde ha varit bättre.

”Men så är det. Det finns viktigare saker än ishockey. Jag hoppas ändå att vi ska klara av att fokusera fullt ut på match. Det kommer vi verkligen att behöva.”

För motståndet i kväll står nämligen Oppala, ett mycket rutinerat division II-gäng där flera spelare har erfarenhet från högsta nivå. Namn som Silfverberg och Bäckström vittnar om gener med mycket hockey. En gammal Falu-bekanting i form av spelskicklige backen Erik Lundin dyker också upp i Oppalas färger. Där teamar han nu ihop med flera gamla kompisar från junior-åren i Brynäs.

”Vi hade hoppats på Erik i FIF i vinter, men jobbet tog honom tyvärr till Gävle.”

Oppala har tagit båda sina inledande matcher (Söderhamn  och Malung) till sudden, en seger, en förlust. I båda drabbningarna har Gävlelaget vunnit skotten stort.

”Vår chans ligger i att våra unga killar håller fart på fötterna och spelar enkelt. Annars blir vi straffade.”

Stöd oss

Huvudsponsorer